Familjehelg :)



Ja den här helgen har de varit en riktig familjehelg! Äntligen kom pappa och eva o hälsade på från Vargön...Jonna vart så glad när morfar kom :)
I går hade min farmor middag för släkten för att hon hade fylt, de va så kul! nästan alla var där. Jonna var jätte duktig hon var lite orolig i början men sen var hon så snäll så, låg nästan i morfars knä hela tiden och mös. Vi tog generationskort (4 generationer) farmor, pappa, jag och jonna, blev jättebra :) ska lägga ut kort på de sen!

I dag åkte jag och jonna ut till morbror jonkan och annelie och grillade, pappa och eva kom och åt också innan dom skulle åka hemåt vargön igen...ÅÅ va gott de va, om de är nått brorsan kan så e de GRILLA vill ja lova ( nästa moberg de är han de ) :D

I kväll blir de övernattning hos mamma för vi ska till vererinären me min finaste Atlas i morgon och hon vill juh att jonna ska vara där jämt nu :P de ska bli kul att övernatta där :)

Hoppas ni alla har haft en bra helg!

Älskade Jonna!



Jag såg på dig och plötsligt förstod jag vad meningen med livet var!!! Mamma ÄLSKAR dig så mycket!

Varför vänta??



När man får upp sitt barn på magen efter 9 månaders längtan så fattar man inte att man väntade med att skaffa barn! Självklart förstår jag dom som vill vänta och leva först men ingenting betyder mer än att få barn de är en sån underbar känsla så de går inte att beskriva och ja skulle inte vilja ha de på nått annat vis än att vara mamma!!

Många tycker att livet tar slut bara för att man får barn men de är verkligen tvärt om! för första gången känner man att man börjar leva!
Man kan juh göra allt man gjort tidigare men kanske inte lika offta och med lite mer planering men inte måste man sitta hemma tills man dör (som många tycker)... Ne ja är glad att man kommer vara relativt ung mamma..absolut inget emot äldre som skaffar barn men ja tycker själv att jag alltid har haft unga föräldrar och de har varit bra tycker jag.

Jag ÄLSKAR att vara mamma och de är verkligen inte jpbbigt tycker ja, man e FÖR lycklig för att tycka att de är jobbigt faktiskt! Man behöver bara titta på henne så försvinner allt va jobbigt heter!

Allt som känndes meningslöst får en mening igen allt som känns hopplöst känns hoppfullt igen, livet blir aldrig desamma men de förändras bara till de bättre!

Ja älskar dig Jonna Eleonore Österling puss från mamma

Liten blir stor!

Hon hade gått upp från 3740g (som hon vägde för en vecka sen) till 4125g :) Min stora tjej!! hon hade också växt från 50cm till 52,5cm.

N ska vi dit om en vecka igen så får vi se vad som har hänt då :)


BVC

I dag ska vi till Bvc för första gången :) ska bli så kul o se hur mycket hon har gått upp i vikt! Jag tror hon väger 4070g och Mattias tror 3986g..så vi får se vem som är närmast :)

Vi ska först in till mamma och ta en fika så kanske man hinner amma henne en snabbis innan Bvc annars kommer hon GARANTERAT vilja äta så fort vi kommer dit och som sagt har ja juh lite svårt att sitta och amma!

Bea och lilla Sofia kom på besök i dag på förmidagen, fick en jätte söt kläning, ett par byxor och träbokstäver som blev Jonna..jättefint! tack Bea!

Ne nu ska vi snart börja röra på oss..ha en bra dag!

Typiskt!

I dag har vi haft en heldag inne hos mormor Eva :) vi har promenerat och så har vi badat jonna...typiskt nog så glömde ja väll kameran hemma!! den som jag alltid har med mig, men men de får gå ändå, bara tråkigt när man hade velat fota min lilla ängel och mormor tillsammans!

Nu har ja skickat in nyfödda annons till tidningen så ja hoppas den kommer ut redan på fredag!

Älsklingen kom in sen, Brorsan och Annelie kom också så käkade vi allihop..mamma hade gjort kasslergtaläng..Supergott var de :)

Jonna sov som en stock, on var väll lite tröttis efter badet...TOPPENDAG verkligen!

Snart dax!

Ja nu är de bara Brorsan och Annelie kvar! Dom har Bf 7/5 men hoppas dom får tidigare :) De ska bli så kul när deras bebbe kommer! Då kan Jonna, Rylle och deras bebbe leka sen!

Jonna sover nästan bara fortfarande men hon börjar vara vaken mer och mer, hon e sååå mysig! I dag ska vi in till mormor Eva så hon får pussa lite på Jonna och Atlas :)
Synd att de inte är finare väder!

2veckor!

Min lilla tjej är hela 2 veckor i dag! Hon börjar bli så stor!
Hon gör verkligen nått nytt varje dag nu och ökar friskt i vikt :) hon börjar bli lite tung i gumpen hehe..man är så obeskrivligt lycklig!
I helgen har vi varit inne hos mormor Eva hela helgen, och Jonna har gosat med mormor hela tiden, de va knappt så vi fick åka hem :)
Nu ska vi ut och gå lite ha en bra kväll!

BVC Hembesök!

I dag kl 3 kommer bvc hem på hembesök! Ja har hört många negativa saker om de men ja hoppas de går bra...ska städa som en tok hehe :) hoppas hon har lagt på sig i vikt nu.

Lillskruttan vill inte sova på nätterna men de gör inget! man e FÖR lycklig för att bry sig faktiskt! vi sover lite närsom på dygnet, de funkar de med :)

Håll tummarna för att Bvc e snälla nu hehe

Återbesök...

I dag var de återbesök hos läkaren pga Jonnas gulsot...hon blev inte utskriven riktigt än, de hade höjts från115-122 inte för ja igentligen vet va de betyder hehe men igentligen ska de juh sjunka. 
läkaren va jätte nöjd med henne, hon bara skenar iväg i vikt..mitt lilla matvrak :) hon hade gått upp från 3540-3640 på 2 dagar!

Men läkaren sa att eftersom hon äter så bra och går upp i vikt och att hon är så pigg och stark så kommer de nog snart värderna sjukna igen...hon behöver i alla fall inte sola!!! tack och lov så nu kan vi vara ute och promenera :)

Nu ligger hon och sover så nu ska ja passa på att skala potatis, ha de undrbart i vårvädret!

Kan man vara lyckligare?



Det är verkligen UNDERBART att vara mamma! Man kan inte sluta titta på henne man kan inte sluta älska henne mer och mer för varje sekund!
Man märker nya saker hon gör varje dag! I morgon är hon en vecka gammal min stora tjej :)

I morgon ska vi tillbaka till västerås och ta om gulsotprovet så ja hoppas de är bra nu!
Ja skriver och berättar hur de gick i morgon.

En sammanfattning från min långdragna förlossning!



Ja som sagt Jonna hade brottom till världen, helt oväntat kom hon 23 dagar för tidigt men vägde ändå 3590 och var 50 lång....De läskiga var att på morgonen 26/3 när Mattias hade åkt till jobbet drömde jag att vattnet gick i Atlas bädd, samma kväll 22.40 hände just detta!

Ja blev asrädd! trodde de va blod, kändes asskummt men när ja insåg att de var vattnet ringde jag förlossningen på en gång och hon sa åt oss att komma in. Ganska så chockad tog ja en dusch och sen tog ja lilla BBväskan som jag som tur var hade färdig, annars vetti fan om allt hade kommit med hehe.

Väl framme blev ja undersökt och bakterieprover togs eftersom vattnet gått för tidigt (dom visade inget) sen satt hon remsa och kollade hur bebben mådde.
Eftersom jag inte hade några värkar just så blev ja inlagd på avdelning85
När ja kom dit låg det en annan tjej på samma rum (Jenny) tack och lov att hon var där! Hon är verkligen spec och de hjälpte så otroligt myck att ha henne där..tack för allt gumman!
På natten hade ja lite sammandragningar till och från men de hände inte så myck mer.
Morgonen därpå satte dom remsa igen och kollade bebben, hon undersökte även mig och konstaterade att hon var fixerad....jippie utbrast både jag och Jenny!( jag hade juh räknat med att redan ha bebben ute vid detta laget) Mattias fick juh inte stanna på natten men han kom nästan direkt på morgonen. Läkaren kom och sa att kommer inte värkarna igång av sig självt så sätter vi igång dig i morgon.

När systern kopplade på remsan så började jag att känna av mer och mer så då steg juh förhoppningarna! men så fort ja ställde mig upp så stannade allt av, å va lessen ja blev! jag och Mattias fick permis att åka till hella, ja ville verkligen försöka få igång allt så vi åkte dit och trampade runt ett tag men inget hände :( Det blev så att ja fick spendera en natt till på avd 85.

Lördag28/3...när morgonen kom sa alla att i dag blir du mamma, glad men ändå rädd fick vi tillslut åka ner till förlossningen för att sätta igång mig.
11.30 satt dom värkstimulerande dropp och allt körde igång, då var jag öppen 2 cm bara...lustgasen blev snart min bästa vän hehe och jag hade riktigt jobbiga värkar ca 7-8st på 10 min så de va ganska intensivt och han inte vila myck emellan...kl 19.45 konstaterade dom att jag bara var öppen 3cm och att livmodertappen hade försvunnit så dom beslöt sig för att stänga av droppet och låta mig sova...snacka om besviken jag var, ledsen och arg över att ha haft de så jobbigt en hel dag helt i onödan kändes de som...jag vädjade om snitt hehe var så frustrerad men dom sa bara att nu låter vi dig sova så försöker vi i morgon igen och funkar de inte då, då kan vi diskutera snitt!
Jag fick 2 sprutor+en tablett och sen seglade ja in i de blå hehe.
Kunde i alla fall inte sova så bra för man var lite orolig och ja hade fortfarande sammandragningar som gjorde ONT!.

Söndag 29/3....08.30 körde dom igång! fick regäla värkar ganska fort så ja tog tag i lustgasen på en gång! 12.00 klarade ja inte av de längre så 12.10 fick jag Eda, efter att dom fyllt på den 2 gånger stannade allt av igen! Då höll ja på att bryta sönder och samman..då undersökte dom mig och hon sa BINGO! då var ja helt öppen :) blev jätte glad! efter 2 timmar började ja känna av regält igen då ville ja inte fylla på nå mer så lustgasen kom bra till pass igen hehe.
Sen började det trycka på neråt nå så in i bomben! 18.20 fick jag krystvärkar, de va så jobbigt för ja hade sån feber så ja låg och krystade med världens feberfrossa! 18.45 var hon ute min fina prinsenna! Ja tor i för kung och fosterland vill ja lova :) Lyckligare hade ja aldrig varit!

Hon var lite slapp när hon kom ut så dom vägde och mätte henne (3590 och 50 lång)sen tog dom blodsocker och konstaterade att de va aldeles för lågt så Mattias fick gå med hene nästan på en gång till avd 69 där hon fick dropp lilla snorpan. Ja va snart efter i rullstol, jag sprack ingenting och fick inte ens en liten bristning :D så ja mådde toppen förlorade bara totalt 300ml blod.
PÅ natten hade dom henne hos sig så ja fick sova och så att dom kunde kika till henne..de va gansa så skönt att sova måste ja erkänna ja viste juh att hon var i trygga händer! Ja vaknade flera gång under natten och kände ett tryck efter lustgasmasken hehe snacka om att ja måste ha tryckt den hårt mot munnen!
På morgonen sen kom dom inrullandes med henne så vi fick ligga o gosa :)
redan efter ett dygn var hon av med droppet och hon började förstå de där med amningen på en gång, hon började lägga på sig i vilt och blodsockter höll sig bra trots att droppet var borta så vi fick en stark tjej :) dom sa att de som hon gjorde på ett dygn brukar annars ta en vecka för de flesta bäbisar!

Nu har vi varit på sjukhus ca en vecka och har äntligen fått permis! hon måste bara sola lite till så får vi komma hem permanent snart!

Ja är Sååå glad nu att det inte blev snitt för att ha fått varit med om att föra barn e nog bland de häfftigaste som ja har varit med om!

Är verkligen inte rädd att göra om det och nu vet ja att de stämmer de alla säger att man glömmer bort hur ont de gör och de stämmer! ja kommer verkligen ärligt inte ihåg hur ont de gjorde, att de gjorde ONT kommer man självklart ihåg men inte hur ont!

Ja de va en sammanfattning av min långdragna förlossning, är så glad att allt är över!
Nu kan vi snart börja leva som en familj nu när vi snart får komma hem permanent..ja längtar såååå!

Jonna mamma ÄLSKAR dig!

Nu är hon ÄNTLIGEN här!



Världens finaste tjej kom till världen 29/3 kl 18.45 fast än hon var 3 veckor tidig vägde hon 3590 och var 50 lång :) Vi är fortfarande kvar på sjukhuset för hon har legat lite lågt i sockret (de är bra nu) men nu hade hon lite gulsot så nu måste hon sola lite...så i morgon HOPPAS jag att vi får åka hem! vi längtar hem!

Mer bilder på Jonna fins på www.bilddagboken.se sök på Eleonore84

Ja skriver mer när vi är hemma

TUSEN TACK för alla gratulationer, hälsningar och presenter!!!

RSS 2.0